Notaris Kool: T: 030-6916234 E: info@notariskool.nl

Single Blog Title

This is a single blog caption
Wat zijn de regels voor een schenking aan mijn kinderen?
07
apr

Wat zijn de regels voor een schenking aan mijn kinderen?

U mag aan uw kinderen en pleegkinderen elk jaar € 5.030 belastingvrij schenken. Dit bedrag geldt per kind. Er is wel een maar… De vrijstellingen voor schenkingen van ouders aan kinderen en pleegkinderen gelden voor u en uw partner samen. Ook als u gescheiden bent, telt de belastingdienst de schenkingen bij elkaar op, die u als ouder afzonderlijk doet.

Is uw kind tussen de 18 en 35 jaar? Dan mag u uw kind in één jaar maximaal € 24.144 belastingvrij schenken. U mag maar één keer gebruik maken van de eenmalig verhoogde vrijstelling. Deze regeling geldt ook voor kinderen die ouder zijn dan 35 jaar, maar een partner hebben die jonger is dan 35 jaar. Er is wel een maar… Als u een schenking doet waarbij u gebruikmaakt van de eenmalig verhoogde vrijstelling, dan moet u toch aangifte doen bij de belastingdienst. In de aangifte geeft u aan welke vrijstelling volgens u van toepassing is.

De eenmalig verhoogde vrijstelling voor kinderen van 18 tot 35 jaar kan verhoogd worden tot € 50.300. Dit kan als uw kind het geld gebruikt om een buitengewoon dure studie te betalen of om een eigen woning te kopen. Meer informatie: http://www.belastingdienst.nl/

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...