Als ondernemer koestert u datgene wat u dierbaar is. Naast uw familie is dat ook uw zaak. U wilt alles goed regelen. De notaris is een objectief en deskundig adviseur. Wij helpen u graag belangrijke keuzes goed af te wegen zodat onbezorgd ondernemen ook voor u geregeld kan worden.
Met estate planning stelt u een plan op om uw vermogen met behoud van juridische waarborgen zo voordelig mogelijk over te laten gaan naar een volgende generatie. Zo blijven uw partner en uw kinderen verzorgd achter, als u overlijdt. Notaris Kool volgde specifieke opleidingen op het gebied van estate planning. Daarom is hij in staat om vanuit een helikopterview uw persoonlijke situatie te bekijken. Hij weegt alle kanten evenwichtig en objectief tegen elkaar af. En geeft u een echt onafhankelijk advies. Notaris Kool is aangesloten bij de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (Vereniging EPN).
Om de risico’s van uw eenmanszaak te beperken voor u en uw familie, kunt u uw zaak omzetten naar een Naamloze Vennootschap (NV) of Besloten Vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV). Hierdoor doet u voortaan zaken via het vennootschap en bent u niet langer persoonlijk aansprakelijk voor eventuele schulden van de vennootschap. De notaris denkt graag met u over de gewenste vorm en de voor u beste keuze. Bovendien stelt hij de statuten op, waarin hij onder meer de bevoegdheden van de directeur(en) en aandeelhouder(s) vastlegt. De statuten neemt hij op in de notariële akte, waarbij de vennootschap is opgericht.
Koopt u samen met uw partner een huis, dan is het verstandig een aantal zaken goed te regelen en vast te leggen in een samenlevingscontract. Een samenlevingscontract is niet verplicht, maar wel noodzakelijk voor het maken van afspraken op erfrechtelijk gebied. Ook voor de toekenning van een partnerpensioen is meestal een notarieel samenlevingscontract vereist. In een samenlevingscontract maakt u samen afspraken over het delen van de inkomsten en de kosten van de huishouding en legt u vast wat er met uw huis gebeurt als een van beiden overlijdt.
Als u trouwt in gemeenschap van goederen is alles van u en uw toekomstige echtgeno(o)t(e) samen. Dat regelt de wet. Als u andere afspraken wilt maken, dan kunt u bij de notaris huwelijkse voorwaarden laten opstellen. De notaris schrijft na ondertekening de overeengekomen voorwaarden in, in een speciaal register.